سامانه اطلاع رسانی ناشران یا کدال چیست؟

سامانه اطلاع رسانی ناشران یا کدال چیست؟
08 شهریور

سامانه کدال (سامانه اطلاع رسانی ناشران) یک سامانه کاملا رایگان است که صرفا برای در اختیار گذاشتن اطلاعات ناشران به معامله‌گران و سرمایه‌گذاران و تحلیلگران بورس ایجاد شده است.

ذات بورس به گونه‌ای است که باید کاملا شفاف باشد. در این راستا سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان متولی بورس همواره تلاش کرده، بتواند از حقوق سرمایه‌گذاران حمایت کند. به همین دلیل هم همواره تدابیری برای پیشگیری از وقوع تخلفات در این بازار سرمایه در نظر گرفته می‌شود. سامانه اطلاع رسانی ناشران یا کدال هم یکی از برنامه‌ها و تدابیر سازمان بورس برای شفافیت بازار سرمایه و یکپارچگی اطلاعات ناشران مطابق ماده ۲ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی و برای کارایی بهتر بازار بورس و جلوگیری از هرگونه تخلف و نظارت بر اطلاعات شرکت‌های ثبت شده در بورس ایجاد شده است.

سامانه کدال (سامانه اطلاع رسانی ناشران) یک سامانه کاملا رایگان است که صرفا برای در اختیار گذاشتن اطلاعات ناشران به معامله‌گران و سرمایه‌گذاران و تحلیلگران بورس ایجاد شده است.

کدال به چه معناست؟

کدال مخفف Comprehensive Database Of All Listed Companies است و در ایران با نام سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران بورس و فرابورس و به آدرس اینترنتی codal.ir شناخته شده است.

سامانه کدال یا سامانه اطلاع رسانی ناشران بعد از راه‌اندازی سامانه معاملات آنلاین کارگزاری‌های بورس فعالیت خود را شروع کرد. این سامانه صرفا برای جمع‌آوری اطلاعات ناشران بورسی و در اختیار قرار دادن اطلاعات و مستندات آنها به صورت یکپارچه و آنلاین برای کلیه سهامداران و سرمایه‌گذاران ایجاد شده است تا آنها بتوانند به سهولت و بدون نیاز به بررسی جداگانه اطلاعات شرکت‌ها اطلاعات مدنظرشان برای بررسی و تحلیل ناشران بورسی را داشته باشند.

این سایت از آن دسته سایت‌هایی است که همه فعالان بازار بورس معمولا برای کسب اطلاعات شرکت‌های بورسی بارها به آن مراجعه می‌کنند.

آدرس سامانه کدال

در حال حاضر سامانه کدال به آدرس codal.ir در دسترس همه قرار دارد. اخیرا بخشی به اسم «کدال من» هم به آن اضافه شده است که به آدرس https://my.codal.ir/fa/ قابل دسترسی است. این سامانه قبلا با نام کدال ۳۶۰ معروف بوده است.

ناشران بورسی همان شرکت‌هایی هستند که نماد آنها در سازمان بورس درج شده است. طبق قوانین سازمان بورس، کلیه ناشران باید گزارش‌های مصوب سازمان بورس را از طریق سامانه کدال در دسترس همگان قرار دهند.

همان‌طور که همه سرمایه‌گذاران بازار سرمایه و بازار بورس می‌دانند، همه افرادی که در بورس سرمایه‌گذاری می‌کنند به دنبال کسب سود از آن هستند. سود حاصل از بورس هم به دو صورت افزایش قیمت سهام و تقسیم سود نقدی مجامع عمومی عادی سهام به دست می‌آید.

نکته مهم این است که وقتی سهام شرکتی رشد می‌یابد معمولا اتفاقی در شرکت رخ داده است که علت این رشد را سرمایه‌گذاران می‌توانند با گزارش‌های منتشر شده شرکت در سامانه کدال کسب کنند. از طرف دیگر هر شرکت چهار ماه بعد از پایان سال مالی خود موظف است مجمع عمومی عادی خود را برگزار کند تا با بررسی نهایی وضعیت مالی شرکت اگر سودآور بوده باشد حداقل ۱۰ درصد از سود خود را بین سرمایه‌گذاران تقسیم کند.

نکته مهم این است که کلیه شرکت‌هایی که باید مجمع عمومی عادی خود را برگزار کنند باید دعوت به مجمع را از طریق کدال به اطلاع سرمایه گذاران برسانند. و همزمان با انتشار آگهی خود زمان پرداخت سود نقدی مصوب را هم در کدال اعلام کرده تا سرمایه گذاران بتوانند جزییات آن را مشاهده و تصمیم‌گیری کنند.

در سرتاسر ایران حافظ سرمایه شماییم

گزارش‌های موجود در سامانه کدال

  • گزارش فروش ماهیانه
  • گزارش صورت های مالی میان دوره و پایان دوره
  • یادداشت‌های همراه صورت‌های مالی
  • گزارش فعالیت هیئت مدیره شرکت (تغییر یا معرفی در ترکیب اعضای هیئت مدیره)
  • گزارش تفسیری مدیریت
  • گزارش اطلاعات با اهمیت گروه الف
  • گزارش اطلاعات با اهمیت گروه ب
  • فرایند انجام افزایش سرمایه
  • اظهار نظر حسابرس و بازرسی قانونی نسبت به افزایش سرمایه
  • صورت وضعیت پرتفوی صندوق سرمایه گذاری
  • گزارش تصمیمات مجمع صندوق سرمایه گذاری
  • اساسنامه و امیدنامه
  • شفاف سازی مربوط به سازمان بورس و فرابورس
  • شفاف سازی مربوط به سازمان
  • گزارش اوراق بدهی
  • زمان پرداخت سود و نحوه دریافت سود

بخش‌های مختلف سامانه کدال

خانه سایت: که دارای بخش اطلاعیه‌هاست و در آن کلیه اطلاعیه‌های شرکت‌های بورسی قرار دارند.

ناشران: ناشران بورسی همان شرکت‌هایی هستند که نماد آنها در سازمان بورس درج شده است. طبق قوانین سازمان بورس، کلیه ناشران باید گزارش‌های مصوب سازمان بورس را از طریق سامانه کدال در دسترس همگان قرار دهند.

نهادهای مالی: در قسمت نهادهای مالی دارای مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار قابل مشاهده است. در این بخش سربرگ نهادهای مالی که حاوی اطلاعات مهمی از جمله اطلاعات موسسات رتبه بندی نهادهای وابستهُ اطلاعات مرتبط با کارگزاری و شرکت‌های تامین مالی، معرفی شرکت‌های هلدینگ و صندوق‌های سرمایه‌گذاری و اطلاعات شرکت‌های سبدگردان و سرمایه گذاری قرار دارد.

دیگر سامانه‌های مرتبط کدال

سامانه سنم

این سامانه که مخفف کلمات سامانه نظارت مکانیزه صندوق های سرمایه گذاری است برای نظارت مستمر به صندوق‌های سرمایه گذاری ایجاد شده است. این سامانه حاوی اطلاعات صندوق‌های سرمایه گذاری است.

سامانه تدان

این سامانه که مخفف کلمات سامانه تخفیف داده های ناشران است در برگیرنده تحلیل‌های ناشران است توسط مشاوران سرمایه گذاری تحلیل و در این سامانه بارگذاری شده است.

سامانه صورت حساب

این سامانه که یک سامانه نظارتی و اجرایی است برای نظارت و تطبیق دریافت‌ها و پرداخت‌ها ایجاد شده است.

سریع‌ترین روش دریافت اطلاعیه‌های کدال

برای دریافت اطلاعیه‌های سایت کدال در سریع‌ترین زمان ممکن بهتر است عضو سامانه «کدال من» به آدرس my.codal.ir شوید تا با سرویس «گوش به زنگ» از طریق ایمیل، پیام کوتاه و مرورگر خود از آخرین اطلاعیه‌های ناشران از جمله زمان و مکان دریافت سود سهام خود مطلع شوید.

نکته مهم این است که تا قبل از ایجاد سامانه کدال من، این خدمات با عنوان کدال ۳۶۰ ارائه می‌شده است.

تفاوت سایت کدال با TSETMC

اطلاعاتی که در سایت کدال منتشر می‌شود شامل اطلاعیه و اطلاعاتی است که فعالان بازار بورس از آن برای تحلیل بنیادی سهام خود استفاده می‌کنند.

این در حالی است که در سایت TSETMC (مدیریت فناوری بورس تهران) اطلاعات مرتبط به معاملات بازار که بیشتر برای تحلیل تکنیکال کاربرد دارد منتشر می‌شود. هر چند در این سایت بخشی از اطلاعیه‌های شبکه کدال هم به نمایش در آمده است.

پیام بگذارید