در شرایط تورم، چطور سرمایهگذاری کنیم؟
10 شهریور
سرمایهگذاری در دوران تورم؛ بررسی راههای حفظ ثروت
سرمایهگذاری در دوران تورم؛ بررسی راههای حفظ ثروت
با آغاز سال جدید و اجرای طرحهای دولتی از جمله آزادسازی قیمتها و حذف یارانهها در کنار افزایش حقوق بی سابقه کارگران، همگی نوید سالی همراه با تورم را برای اقتصاد ایران میدهند. در کنار وقایع اقتصادی در سطح کلان ایجاد انتظارات تورمی در بدنه جامعه یک نکته مهم و اساسی است که در نتیجه آن باید راهی برای مقابله با کاهش ارزش سبد دارایی و حفظ قدرت خرید خود اندیشید.
تورم علاوه بر این که موجب تغییر سوددهی و جریانات نقدی کشورها میشود؛ نرخ بازده مورد انتظار سهامداران و فعالان اقتصادی را نیز تغییر میدهد. در یک سو افرادی که ارزش سبد دارایی شان بیش از نرخ تورم افزایش داشته باشد از این رخداد بهرهمند میشوند. اما در سوی دیگر افرادی که ارزش سبد دارایی های آنها به هر دلیلی کمتر از نرخ تورم افزایش پیدا کند، از متضررین این نرخ هستند. این انتخاب که جزو کدام دسته از افراد باشیم یک انتخاب تاثیرگذار در آینده ما است.
بازدهی ۵ساله بورس
راهکاری قطعی، براساس تجربه
همواره در بین راه های مقابله با تورم و حفظ قدرت خرید در یک اقتصاد تورمی یکی از مطمئنترین راهها سرمایهگذاری در بازار سرمایه است. بورس با تکیه بر توسعه و افزایش درآمدهای بنگاههای داخلی که به مدد تورم اقتصادی محقق میشود یک گزینه جذاب برای سرمایهگذاری میان مدت و بلند مدت است. به عنوان مثال در ۱۰ سال گذشته بازدهی بازار سرمایه ۵۲ برابر، بازار ارز و طلا ۲۱ برابر و بازار خودرو ۲۳ برابر بوده است. همچنین در ۵ سال گذشته بازدهی بازار سرمایه ۱۷.۵ برابر ، بازار طلا ۱۱.۴ و بازار ارز ۷.۹ برابر بوده است. این در حالی است که تورم این ۵ سال روی هم معادل ۲۱۰ درصد بوده و قیمتها ۳.۱ برابر شده است. علاوه بر این یکی از مهمترین مزایای سرمایهگذاری در بورس امکان آغاز سرمایهگذاری با پول کم بوده و خواهد بود.
بازدهی ۱۰ ساله بورس
در بازار سرمایه سراغ کدام صنایع برویم؟
با حذف ارز ۴۲۰۰ نرخ خرید برخی مواد اولیه در شرکتها افزایش خواهد یافت و نرخ فروش محصولات آنها نیز متناسب با افزایش نرخ مواد اولیه افزایش مییابد که در مجموع میتواند اتفاق مثبتی تلقی شود. از طرفی قیمت محصولات کشاورزی و غذایی به طور غیرمستقیم تحتتاثیر سیاستهای کلان همچون حجم نقدینگی قرار دارند که روند رو به رشد آن به گواه آمار قطعی است.
از آنجا که در ایران هزینه مواد غذایی سهم قابلتوجهی از کل هزینههای خانوار را به خود اختصاص میدهد، بدیهی است با افزایش حجم نقدینگی، قیمت مواد غذایی نیز با رشد همراه خواهد بود. در حال حاضر بیشترین گروههایی که از شرایط موجود منتفع میشوند، گروههای صنایع غذایی و صنایع مصرفی از جمله صنعت کاغذ و شویندهها هستند، هرچند که تاکنون نیز رشدهای بسیار بالایی را تجربه کردهاند.
همچنین طبق نظرسنجی وبسایت خبری بورسان از ۸۱ مدیر بورسی فعال در بازار سرمایه، صنایع قابل رشد با ظرفیت چشمگیر توسعه، طبق جدول ذیل معرفی و تحلیل میشوند.
چطور از بازار سرمایه سود کسب کنیم؟
کارگزاری حافظ با تکیه بر سرعت و کیفیت در ارائه خدمات ویژه به مشتریان و همراهان خود توانسته در دو ماهه ابتدای سال ۱۴۰۱ رکورد ارزش معاملات بازار سهام را در کارنامه خود جابجا کرده و در جایگاه چهارم بایستد. عملکرد مناسب سامانه معاملات، ارائه بستهها و برنامههای تحلیلی ویژه باشگاه مشتریان، تخفیف کارمزد معاملاتی به صورت پلکانی، همه و همه مجموعه تلاشهای ما برای جلب نظر همراهانمان در مسیر سوددهی و رشد مستمر است. برای استفاده از مجموعه خدمات کارگزاری حافظ و آغاز فرآیند حفظ ارزش داراییهای خود کافی است از طریق لینکهای زیر اقدام نمایید. در صورت عدم دریافت کدسجام، از طریق این سامانه اقدام کرده و پس از آن احراز هویت و ثبت نام در کارگزاری حافظ را به صورت آنلاین در کوتاهترین زمان انجام دهید.
پیام بگذارید